Zoek
tropical_home_favicon_512x512.png

Van natuur tot kunst

Het verhaal achter onze betoverende manden uit Bali

Onlangs ben ik bij een familiebedrijf in Bali geweest, dat verantwoordelijk is voor de palmblad manden en schalen die je in onze webshop vindt. Ik wilde het verhaal achter deze kunstwerken begrijpen, hun creatie ontdekken en begrijpen waarom ze prijzen hebben die hoger zijn dan andere manden die wij in Bali tegen kwamen. Wat ik ontdekte, ging verder dan mijn verwachtingen en deel ik graag met jou.

Elk van onze manden en schalen doorloopt een buitengewoon lang en zorgvuldig proces, wat verklaart waarom ze zo kostbaar zijn. De dames van dit familiebedrijf vertelden me dat het maken van slechts één mandje een volle week in beslag neemt. Voor grotere manden en schalen zijn ze wel anderhalve week bezig. Deze tijdsinvestering is geen toeval; het weerspiegelt het geduld, de vaardigheid en de toewijding die in elk stuk worden gestoken.

Het proces begint met het zorgvuldig met de hand plukken van palmbladeren uit torenhoge palmbomen. Deze bladeren, van nature neutraal van kleur, vormen de basis van onze creaties. Wat deze manden echt uniek maakt, is het feit dat er geen kunstmatige kleurstoffen of verven worden gebruikt. De natuurlijke bruine tinten worden verkregen door de bladeren voorzichtig in modder te leggen. Voor diepere, zwarte tinten passen ze een traditioneel Indonesisch proces toe waarbij de bladeren worden gekookt met rejasa bladeren. Dit ambachtelijke kleuringsproces is zeldzaam en wordt slechts door enkele familiebedrijven beheerst.

Na het kleuringsproces worden de bladeren met uiterste precisie glad gemaakt en in smalle sliertjes gesneden. Dit veeleisende handwerk vergt geduld en vaardigheid. Het is een proces dat draait om liefde voor het vak, om ervoor te zorgen dat elk detail perfect is.

Om je een dieper inzicht te geven in dit prachtige proces, heb ik gevraagd om een film te maken waarin deze toegewijde mensen vertellen over hun ambacht. Want achter elk product schuilt een verhaal, en ik geloof dat dit verhaal onze manden en schalen nog mooier maakt dan ze al zijn.

Bij ons staat eerlijke handel hoog in het vaandel. Wij vinden dat we deze lieve mensen moeten belonen voor hun schitterende werk. Wanneer je een van onze manden of schalen koopt, haal je niet zomaar een product in huis. Je neemt een stukje van dit bijzondere vakmanschap mee naar huis, een stukje van de ziel van Bali.

Ik nodig je uit om onze webshop te verkennen en deze prachtige creaties te ontdekken. Elk stuk vertelt een verhaal van geduld, liefde en toewijding. Een verhaal dat we trots zijn te delen met jou, onze gewaardeerde klant.

15% OFF

Wegens succes verlengd t/m 24-3-2024
(Sale artikelen & cadeaubonnen uitgesloten)

20% OFF

Alleen vandaag met de volgende kortingscode
(Sale artikelen & cadeaubonnen uitgesloten)

Kortingscode
BLACKFRIDAY15

Het is tijd om jouw woonruimte te laten stralen met onze exotische collectie uit Bali en Marokko! Voor Black Friday verwennen we jou vanaf vandaag tot en met 26-11-2023 met een ongelofelijke 15% korting op onze hele collectie, inclusief onze reeds afgeprijsde items. Ja, je leest het goed – dubbel voordeel op jouw favoriete woonaccessoires!

Let op: Cadeaubonnen zijn uitgesloten van deze actie.

MERRY
CHRISTMAS

15% OFF

Profiteer van de laatste actie dit jaar!

KERST2023

(inclusief onze sale, exclusief cadeaubonnen)