Zoek
tropical_home_favicon_512x512.png

Mijn reis door Bali

Mijn reis door Bali en haar prachtige eilanden

Mijn Reis

Eindelijk was het dan zover. Met een spontane beslissing boekten we onze langverwachte reis naar Bali voor 3 weken. Na meer dan anderhalf jaar van samenwerking met familiebedrijven, hadden we eindelijk de kans om enkele van deze bijzondere mensen persoonlijk te ontmoeten. Onze reis bood niet alleen de gelegenheid om deze families te bezoeken, maar ook om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden die Bali te bieden heeft. Van Sanur naar Nusa Penida, Nusa Lembongan, Ubud, Gili Trawangan en Kuta, we werden betoverd door deze schitterende eilanden.

De diversiteit en schoonheid van Bali betoverden ons vanaf het begin. Tijdens onze reis hebben we door deze prachtige plekken gereisd en onvergetelijke ervaringen opgedaan, waaronder ontmoetingen met drie bijzondere familiebedrijven en met Putu, de persoon die voor ons de goederen bij deze families ophaalt. Helaas lieten tijdsgebrek en drukte op de wegen ons niet toe om alle familiebedrijven te bezoeken die we wilden, maar we weten dat er een volgende keer komt.

Leveranciers

Ons eerste bezoek aan een familiebedrijf was indrukwekkend en buitengewoon. Met brede glimlachen werden we begroet en ontmoetten we de makers van onze prachtige manden gemaakt van palmblad. Dit was werkelijk een authentiek familiebedrijf, waarin iedereen een specifieke taak heeft. De moeder was verantwoordelijk voor de manden zelf, terwijl haar zoon het materiaal produceerde om ze te kleuren.

Het kleurproces was op zichzelf al fascinerend. De kleuren van het materiaal worden bepaald door het in de aarde te begraven. Hoe langer het daar ligt, des te dieper en rijker de kleur wordt. De natuurlijke kleurstoffen – naturel, bruin en zwart – worden letterlijk uit de aarde gehaald. Het was een buitengewone ervaring om deze geweldige mensen te ontmoeten en hun levenswijze te aanschouwen.

In de tussentijd genoten we met volle teugen van onze vakantie. Onze volgende stop bracht ons bij een familiebedrijf dat stonemans produceert. Helaas was de hoofdmaker ziek, waardoor we hem niet konden ontmoeten. Desondanks waren we dankbaar dat zijn broer ons wel ontving.

Na deze twee hartverwarmende ontmoetingen zetten we onze reis voort naar Gili Trawangan, een van de betoverende kleine eilanden vlak bij Lombok. De schoonheid van deze plek overtrof onze verwachtingen.
Onze reis naar Bali was niet alleen een vakantie, maar een ontdekkingsreis die ons in contact bracht met de ziel van het eiland en de warmte van de mensen. We kijken uit naar de dag dat we terugkeren naar dit paradijselijke stukje aarde en opnieuw kunnen genieten van de prachtige ontmoetingen en ervaringen die het te bieden heeft.

Onze derde poging om de familiebedrijven te bezoeken bracht ons bij het atelier dat onze prachtige kussens vervaardigt. Ook hier werden we verwelkomd met een ongelooflijke gastvrijheid die ons hart verwarmde. Wat een lieve mensen ontmoetten we hier. De ervaring was ontroerend en verrijkend, en het liet ons opnieuw de ware essentie van ambachtelijk werk en gemeenschap zien.
Wat me vooral verbaasde was de warmte van hun huis, ondanks de beperkte ruimte. Deze familie leeft letterlijk samen in een kleine woning, maar hun harten zijn groot en genereus.

Deze familie vertelde me over hun proces om de kussens te creëren, en het was een fascinerend verhaal van teamwork en toewijding. Ieder lid heeft zijn eigen specifieke taak bij het vervaardigen van de kussens. De ene persoon zet de rits erin met uiterste precisie, terwijl een ander met behendige handen prachtige borduursels toevoegt. Het is een mooi samenspel van vaardigheden en passie, resulterend in de unieke en kwalitatieve producten die we aanbieden.

Na bijna twee jaar van samenwerking kregen we eindelijk de kans om Putu te ontmoeten, de man die voor ons de goederen ophaalt bij diverse familiebedrijven. Het was een bijzonder moment dat ons eraan herinnerde hoe belangrijk deze relaties zijn en hoezeer we de mensen achter de schermen waarderen. Putu is niet alleen een verbinding tussen ons en de ambachtslieden, maar ook een vriend en een bewonderenswaardige schakel in dit prachtige proces.

Tot slot

We zijn dankbaar voor alle ontmoetingen die we tijdens deze reis hebben gehad. Ze hebben onze waardering voor ambachtelijk werk, gemeenschap en de Balinese cultuur alleen maar versterkt. Deze reis heeft ons hart en ziel aangeraakt, en we koesteren de herinneringen aan deze prachtige mensen en momenten. We zijn niet alleen geïnspireerd door hun vaardigheden, maar ook door hun warmte en vrijgevigheid. Onze dankbaarheid naar hen is grenzeloos en we kijken uit naar de volgende keer dat we deze geweldige mensen weer mogen ontmoeten.

Galerij Bali
MERRY
CHRISTMAS

15% OFF

Profiteer van de laatste actie dit jaar!

KERST2023

(inclusief onze sale, exclusief cadeaubonnen)